Binokulární vidění

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřena na problematiku binokulárního vidění. V úvodní části popisuje fyziologii stereoskopického vidění. Následně se věnuje tzv. vodítkům hloubky, které pomáhají navodit prostorový vjem ze sledované scény. Dále jsou v této práci popsány metody stereoskopických projekcí a možnosti navození prostorového vjemu z obrazu. Součástí práce je též pořízení stereoskopického záznamu scény a jeho následná projekce s využitím techniky anaglyf. Na základě hodnocení pořízeného záznamu skupinou pozorovatelů je popsán vliv anaglyfu na informace obsažené v obrazu.
This bachelor thesis is focused on binocular vision. The introductory section describes the physiology of stereoscopic vision. Then deals with the so-called depth guides to help induce the audio from the monitored scene. Furthermore, in this paper the method of stereoscopic projection and the possibility of inducing spatial perception of the picture. The work is also the acquisition of stereoscopic recording scene with its projections using anaglyph techniques. Based on the evaluation of the acquired group of alert observers described anaglyph effect of the information contained in the image.
Description
Citation
JANŮ, J. Binokulární vidění [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
prof. Ing. Jiří Jan, CSc. (předseda) doc. Ing. Milan Chmelař, CSc. (místopředseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (člen) MUDr. Michal Jurajda, Ph.D. (člen) MUDr. Zuzana Nováková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-15
Defence
Student prezentoval výsledky své bakalářské práce. Komise byla seznámena s posudkem vedoucího práce a oponenta. Otázka oponenta byla zodpovězena. Do diskuze se zapojili Doc. Chmelař a Prof. Jan. Student zodpověděl otázky komise. Student obhájil bakalářskou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO