Hodnocení finanční situace podniku PKD, s.r.o. a návrhy na její zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřena na hodnocení finanční situace a návrhy na její zlepšení pro vybraný podnik PKD, s.r.o. za roky 2016-2020. První část je zaměřena na teorii finanční analýzy, kde jsou popsány jednotlivé ukazatele a metody. Následující částí je praktické využití teoretických poznatků a tyto výsledné ukazatele jsou porovnány s konkurentem Desmo, a.s. Poslední částí je návrhová část, kde jsou společnosti doporučeny návrhy ke zlepšení finanční situace.
This bachelor’s thesis is focused on the evaluation of financial situation and suggestions for its improvement for the selected company PKD, s.r.o. throughout the years 2016-2020. The first part is focused on the theory of financial analysis, where the individual indicators and methods are described. The following part is a practical use of theoretical knowledge and these resulting indicators are compared with a competitor Desmo, a.s. The last part is the proposal part, where are recommended proposals to improve the financial situation.
Description
Citation
DVOŘÁK, L. Hodnocení finanční situace podniku PKD, s.r.o. a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Tomáš Meluzín, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vít Chlebovský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Lenka Smolíková, Ph.D. (člen) Ing. Jana Hornungová, Ph.D. (člen) Mgr. Štěpán Konečný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-21
Defence
Otázka vedoucího práce: Nevyužívá společnost "zálohy" jako možnost snížení rizika nezaplacení? - Odpovězeno Otázka oponenta práce: Vzhledem k turbulentnímu vývoji cen na trhu průmyslových vstupů přistoupilo PKD k nákupům materiálu na zakázky už v okamžiku jejich podepsání, i když termín realizace může být i za několik měsíců. Jaký vliv bude mít tato skutečnost na strukturu aktiv? - Odpovězeno Doc. Chlebovský: Srovnával jste firmu i v rámci daného odvětví? - Částečně odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO