Prvotní veřejné nabídky akcií v ČR

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zaměřuje na prvotní veřejnou nabídkou akcií v ČR. V první části práce jsou vysvětleny teoretické pojmy, které se vztahují k problematice IPO a jsou důležité pro sestavení daného procesu. Tyto teoretické pojmy jsou dále použity i v praktické části práce. Praktická část práce se zabývá sestavením klíčových analýz, díky kterým lze popsat stav připravenosti dané firmy pro vstup na veřejně obchodovaný trh. V poslední části práce jsou navržena doporučení, která jsou podložena získanými informacemi.
The bachelor thesis focuses on an initial public offering in Czech republic. In the first part of the thesis, there are explained teoretical terms, that relate to issue of IPO and they are important for the compilation of the process. These theoretical terms are alsou used in the practical part of the thesis. The practical part of the thesis deals with the compilation of key analyses, thanks to which it is possible to describe the state of readiness of a company to enter the publicly traded market. In the last part of the thesis, recommendations are proposed, which are supported by the information obtained.
Description
Citation
MALÝ, F. Prvotní veřejné nabídky akcií v ČR [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Tomáš Meluzín, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vít Chlebovský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Lenka Smolíková, Ph.D. (člen) Ing. Jana Hornungová, Ph.D. (člen) Mgr. Štěpán Konečný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-21
Defence
Otázka vedoucího práce: Jaký očekáváte vliv současné ekonomické situace na trh s IPO? - Odpovězeno Doc. Chlebovský: Na kdy byste doporučil odklad vstup na burzu? Do jaké míry toto rozhodnutí ovlivňují makroekonomické faktory? Jaké jsou další možnosti získání finančních prostředků? - Odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO