Riziko výběru dodavatele s využitím fuzzy logiky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá analýzou a vyhodnocením rizika dodavatelů s využitím teorie fuzzy logiky. Analýza a vyhodnocení rizik dodavatelů bylo zpracováno pro společnost PROBYT REAL s.r.o., která hledá dodavatele stavebních prací pro rekonstrukci vlastněné budovy. V práci byly vytvořeny dva rozhodovací modely založené na principech fuzzy logiky. Modely byly zpracovány v softwarech MS Excel a MATLAB. Na základě výsledků modelů je proveden výběr nejméně rizikového dodavatele.
The diploma thesis is focused on analysis and evaluation of supplier risk using the theory of fuzzy logic. The analysis and evaluation of suppliers' risks was compiled for the company PROBYT REAL s.r.o., which is looking for a supplier of construction work for the reconstruction of its building. Two decision models based on the principles of fuzzy logic were created in this work. The models were processed in MS Excel and MATLAB software. The selection of the least risky supplier is based on the results of the models.
Description
Citation
SEKÁČ, J. Riziko výběru dodavatele s využitím fuzzy logiky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik technických systémů
Comittee
prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (předseda) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (místopředseda) RNDr. Pavel Popela, Ph.D. (člen) Ing. Jana Victoria Martincová, Ph.D. (člen) Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-24
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací, na téma: Riziko výběru dodavatele s využitím fuzzy logiky. Závěrečnou práci obhajoval jasně a srozumitelně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupoval velmi zodpovědně. Na doplňkové otázky komise odpověděl pohotově a s přehledem. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomant svou závěrečnou práci obhájil. Otázky z komise: doc. Doskočil: lze kvantifikovat riziko a dopady chybného výběru dodavatele? Uvádíte v práci vstupní informace potřebné pro rozhodování? Na základě jakých kritérií jste zvolil jednotlivé dodavatele do výběru?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO