Realizace koncového nízkofrekvenční zesilovač LEACH

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem mé bakalářské práce je realizace koncového nízkofrekvenčního zesilovače LEACH a jeho modifikace tak, aby bylo zkreslení minimální. Jelikož nebylo zadáno, rozhodl jsem se pro realizaci výkonu 100 W. Modifikace jsou provedeny na zapojení s tranzistory ThermalTrak [5]. Práce popisuje problematiku zkreslení a podrobný popis funkce jednotlivých bloků zesilovače LEACH. Dále obsahuje výpočet chladiče, měření a simulace zesilovače a jejich porovnání s teoretickými předpoklady. Nakonec jsou uvedeny potřebné přílohy pro realizaci desky plošného spoje.
The theme of my bachelor’s thesis is a realization of the high-end audio amplifier and it’s modification for the lowest distortion. Because it was not specified, I have decided to for realization of amplifier 100 W. I use modification of LEACH amp circuit for using ThermalTrak [5] transistors. My bachelor’s thesis describes problems of distortion and particular description of separate blocks of LEACH amplifier and their function. The practical part of the bachelor’s thesis contains heat sink design, measurements and simulations of the amplifier and their confrontation to theory. Technical documentation for realization of the ThermalTrak amplifier contains printed circuit board.
Description
Citation
KORVAS, M. Realizace koncového nízkofrekvenční zesilovač LEACH [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Jarmila Dědková, CSc. (předseda) prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Milan Chmelař, CSc. (člen) prof. Ing. Tomáš Dostál, DrSc. (člen) doc. Ing. Miloslav Steinbauer, Ph.D. (člen) prof. Mgr. Páta Petr, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO