Zhodnocení finanční situace podniku a návrhy na zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá zhodnocením finanční situace podniku MTeZ, s.r.o. v období od roku 2016 do roku 2020 a návrhů na její zlepšení. Práce má tři hlavní části. V části Teoretická východiska jsou uvedeny a vysvětleny základní pojmy, postupy a metody týkající se finanční a strategické analýzy. V kapitole Analýza současné situace je zpracována samotná analýza podniku za pomoci vybraných metod vysvětlených v předchozí kapitole a pomocí účetních výkazů dané firmy, účetních výkazů konkurenčních firem a oborového průměru. V kapitole Návrhy řešení jsou popsány opatření, která vedou ke zlepšení finanční zdraví podniku.
This thesis takes a look at the financial analysis of the company MTeZ s.r.o during the time period 2016 - 2020 and proposes some possible improvements. The thesis is divided into three parts, the first part "Theoretical background", presents and explains basic concepts, procedures and methods related to financial analysis. The second part, "Analysis of the current situation", makes an in-depth analysis of the company, using selected methods explained in the first part as well as using the financial statements of the company. Lastly, "Suggestions of solution" contains and describes the possibilities of improvement available to further the economic condition of the company.
Description
Citation
KUDRNOVÁ, M. Zhodnocení finanční situace podniku a návrhy na zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. RNDr. Anna Putnová, Ph.D., MBA (předseda) doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (místopředseda) Ing. Veronika Bumberová, Ph.D. (člen) Ing. Bernard Neuwirth, Ph.D., MSc (člen) Ing. Tomáš Heralecký, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-21
Defence
Otázky vedoucího: nejsou Otázky oponenta: zodpovězeno doc. Brychta: Jako další náklady, kromě nákladů na energie, jsou spojeny s provozem nové místnosti? zodpovězeno Ing. Bumberová: Proč jste využila strategickou analýzu v bakalářské práci? zodpovězeno Ing. Bumberová: Jak je SLEPT analýza navázaná na návrhy? zodpovězeno Ing. Neuwirth: Zvážila jste bezpečnostní aspekty spojené s navrhovaným pronájmem prostor? zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO