Detekce QRS založená na počítání průchodů nulou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zaměřuje na problematiku detekce komplexu QRS. Obsahuje základní popis signálu EKG. Seznamuje s běžně používanými metodami vyhledávání komplexu QRS. Hlavní pozornost je věnována detekci založené na počítání průchodů nulou, jenž je realizována pomocí programového prostředí MATLAB. Tento použitý algoritmus je poté testován na databázi CSE, optimalizován a je vyhodnocena jeho účinnost.
This thesis is focusing on problems of detection of QRS complex. It includes basic description of ECG signal. It acquaints with common methods of searching QRS complex. Main attention is paid to detection based on zero crossing counts, which is realized by MATLAB program. This algorithm is then tested on CSE database, optimised and its efficiency is evaluated.
Description
Citation
KAŠÁK, P. Detekce QRS založená na počítání průchodů nulou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
prof. Ing. Jiří Jan, CSc. (předseda) doc. Ing. Milan Chmelař, CSc. (místopředseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (člen) MUDr. Michal Jurajda, Ph.D. (člen) MUDr. Zuzana Nováková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-15
Defence
Student prezentoval výsledky své bakalářské práce. Komise byla seznámena s posudkem vedoucího práce a oponenta. Do diskuze se zapojili Doc. Chmelař a Prof. Jan. Student zodpověděl otázky komise s přehledem. Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO