Studie křižovatky silnic I/36, II/211, III/32225 a komunikace do areálu Synthesia v Pardubicích

Abstract
Předmětem této diplomové práce je studie úpravy křižovatky silnic I/36, II/211, III/32225 a účelové komunikace, připojující průmyslový areál SemtinZone. Křižovatka se nachází v obci Rybitví, severozápadně od Pardubic. V současnosti se na místě nachází průsečná křižovatka s nevhodným úhlem křížení. Součástí této práce je provdení dopravního průzkumu, posouzení nehodovosti, navržení tři variant řešení, včetně rozhledových poměrů a ověření průjezdnosti pomocí vlečných křivek. Dále pak kapacitní posouzení jednotlivých variant na výhledové intenzity. Na základě multikriteriálního hodnocení byla zvolena nejvhodnější varianta.
The subject of this diploma thesis is a study of an crossroad adjustment of roads I/36, II/211, III/32225 and tertiary road, which connects industrial area SemtinZone to the crossroad. Tho crossroad s located in the Rybitví municipality, northwest of the Pardubice. There is currently an crossroad with an inappropriate crossing angle. This thesis includes traffic survey, the assesment of the rate of accidents, the design of three different variants of the crossroad, including sight triangles and turning radius check. Then assessment of capacity for forecasted traffic volume of each variant. By a multi-criteria evaluation the optimal variant was chosen.
Description
Citation
KOLÁŘ, D. Studie křižovatky silnic I/36, II/211, III/32225 a komunikace do areálu Synthesia v Pardubicích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2023.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Ivana Mahdalová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Hýzl, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Petr Holcner, Ph.D. (člen) Ing. Michal Radimský, Ph.D. (člen) Ing. Martin Smělý, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Apeltauer, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Jakl (člen) Ing. Petr Pánek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2023-02-01
Defence
Student v deseti minutách shrnul obsah své diplomové práce Studie křižovatky silnic I/36, II/211, III/32225 a komunikace do areálu Synthesia v Pardubicích. Představil navržené varianty. Přednes byl sebejistý. Poté odpověděl na připomínky a dotazy k práci: Popište obecně výhody a nevýhody okružních a průsečných či stykových křižovatek v návaznosti na kapacity, bezpečnost, plynulost dopravy a další vlivy. V kterých případech by okružní křižovatky neměly být navrhovány nebo je to nevhodné. Oba dotazy se pokuste vysvětlit i na konkrétních případech. Student na otázky odpověděl a své odpovědi zdůvodnil. Následovala diskuse komise ohledně průzkumu špičkové hodiny a tvaru navržených variant křižovatek a vlečných křivek.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO