Hydraulické spojky a měniče

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce je věnována problematice hydraulických spojek a měničů a jejich kombinaci s mechanickými převody. Hlavní část stručně nastiňuje vývoj a konstrukční řešení hydrodynamických spojek a měničů. Jsou zde také zmíněny prostředky pro zlepšení jejich provozních vlastností. Dále jsou zmíněny kombinace hydraulického a mechanického převodu.
This bachelor thesis is devoted to the issue of fluid couplings and torque convertorsand their combination with mechanical gears. The main section outlines development and design of fluid couplings and torque convertors.Resources to improve their performance are also mentioned. Furthermore, there are mentioned combinations of fluid and mechanical transmission.
Description
Citation
SKOKAN, J. Hydraulické spojky a měniče [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Jan Melichar, CSc. (předseda) prof. Ing. František Pochylý, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Miloslav Haluza, CSc. (člen) doc. Ing. Jaroslav Štigler, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vladimír Habán, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Rudolf, Ph.D. (člen) Ing. Roman Klas, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-14
Defence
Student seznámil v průběhu 10 min s obsahem své bakalářské práce. Navázalo se přednesem posudků vedoucího a oponenta práce. Oponent uvedl pouze jedinou doplňující otázku, na kterou student dle posouzení komise odpověděl uspokojivě. Následovala diskuse k předloženému temátu práce a byly položeny následující otázky: 1. Tuhost spojky pro případ rozdílného počtu lopatek? 2. Funkce měničů v MHD? 3. Vliv teploty na viskozitu pracovního média? Způsob chlazení měničů o vyšším výkonu? Po odpovězení všech doplňujících otázek předseda komise poděkoval autorovi práce a ukončil část obhajoby. Její průběh komise zhodnotila po vzájemné poradě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO