Modelování provozních stavů a využitelnost elektrického generátoru navrženého pro spinningové kolo.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce provádí kompletní návrh generátoru do spinningového kola. Je řešena problematika současného vývoje a proveden analytický návrh generátoru. Pro analýzu a optimalizaci je používán program Maxwell. Na základě získaných výsledků je vytvořen model a konstrukční výkres generátoru. Závěr práce se věnuje problematice zapojení generátoru do elektrické sítě a cenové kalkulaci návratnosti investice.
This thesis provides complete design of generator into a spinning bike. The issue of current development is solved and the analytical design of the generator is made. The software Maxwell is being used for the analysis and optimization. On the basis of the obtained results is designed a model and a design drawing of the generator. The end of the thesis deals with the issue of connecting the generator to the mains supply and price calculation of the investment return.
Description
Citation
SÁDLÍK, J. Modelování provozních stavů a využitelnost elektrického generátoru navrženého pro spinningové kolo. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
prof. Ing. Vítězslav Hájek, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Miroslav Patočka (místopředseda) doc. Ing. Bohumil Klíma, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Veselka, CSc. (člen) doc. Ing. Ondřej Vítek, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Valenta, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-12
Defence
Student obhajoval diplomovou práci na téma Modelování provozních stavů a využitelnost elektrického generátoru navrženého pro spinningové kolo. Shrnul hlavní cíle práce. Prezentoval literární rešerži, která byla vytvořena k řešené problematice. Popsal návrh generátoru a modifikace jednotlivých paramertů tohoto stroje pro specifickou aplikaci. Popsal model a optimalizaci použitou na tento model. Shrnul parametry navrženého generátoru. Popsal hlavní části navržené soustavy pro ostrovní provoz. Student odpověděl na otázky oponenta a komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO