Historický vývoj náprav vozidel

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V této bakalářské práci je popsán historický vývoj náprav vozidel, zároveň je zde uveden přehled typů náprav s technický popisem, výhodami a nevýhodami. Pozornost je věnována také historickému vývoji odpružení a tlumení vozidel s popisem vybraných systémů. V práci jsou popsána konstrukční řešení podvozků vybraných automobilů.
This bachelor thesis is concerned of development of transaxles in automobiles. Overview of types of axles is mentioned here as well as their working principles. Attention is also given to suspension and damping with description of how it works. In this thesis are described solutions of selected cars suspensions.
Description
Citation
KUBIŠ, V. Historický vývoj náprav vozidel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Václav Píštěk, DrSc. (předseda) prof. Ing. František Bauer, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Petr Porteš, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Koláček (člen) Ing. David Kollhammer, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-10
Defence
Student seznámil komisi s průběhem tvorby, obsahem a závěry své bakalářské práce. Poté zodpověděl otázky oponenta v tomto pořadí: 1) Setkal se autor při studiu literárních podkladů s problematikou aplikace tlumičů podvozku využívajících magneto-reologických kapalin? 2) Který typ nápravy je v současné době převažující u osobních vozidel střední třídy?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO