Ovládání světelných zdrojů v inteligentní instalaci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku použití inteligentních instalací, zejména systému KNX. V první části je porovnána koncepce klasické a inteligentní instalace. Na toto porovnání později navazuje modelový příklad návrhu řešení ovládání svítidel v třípodlažním domě, především z hlediska použitých přístrojů a jejich přibližné cenové kalkulace. Dále je představen princip funkce systému KNX se sběrnicí typu TP1. Hlavním cílem práce je pak návrh a realizace výukového panelu. seznámení s programovým nástrojem ETS4 a prezentace jeho nástrojů k diagnostice systémové instalace KNX.
This bachelor thesis focuses on the problem of the use of the intelligent installation, particularly the KNX system. The first section compares the concept of the classical and the smart installation. This comparison is later followed by a model example of the proposed solution of the control of lighting in a three storey house, especially in terms of the employed devices and their approximate price calculations. Further is introduced the principle of the function of the system KNX bus type TP1. The main aim of this work is the design and the implementation of the educational panel, familiarization with the software tool ETS4 and the presentation of its tools for the diagnosis of system KNX installation.
Description
Citation
KURZĘPA, M. Ovládání světelných zdrojů v inteligentní instalaci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc. (předseda) doc. Ing. Bohumil Klíma, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. František Veselka, CSc. (člen) Ing. Marcel Janda, Ph.D. (člen) doc. Ing. Bohuslav Bušov, CSc. (člen) Ing. Petr Slavata (člen)
Date of acceptance
2013-06-17
Defence
Student obhajoval bakalářskou práci na téma: Ovládání světelných zdrojů v inteligentní instalaci. Práce se zabývala problematikou použití inteligentních instalací. V práci byla podrobně popsána a vysvětlena inteligentní instalace typu KNX. Práce dále obsahuje modelový příklad návrhu řešení ovládání svítidel v třípodlažním domě. Cílem celé práce bylo vytvoření výukového panelu. Student odpověděl na otázky oponenta práce a zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO