Kompaktní měnič pro stejnosměrný motor

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem a realizací universálního tranzistorového měniče pro kurz výkonové elektroniky. Pro tento měnič byly zároveň realizovány řídicí a budicí obvody. Další část práce je věnována návrhu kompaktního měniče pro stejnosměrný motor. Tento měnič bude řízen mikroprocesorem Freescale.
This master thesis deals project and realization of universal transistor converter for power electronics course. For this converter was at the same time designed control circuit and drive circuit. Next part is about the design of compact converter for DC. This converter is controlled by a microprocessor Freescale.
Description
Citation
KVAPIL, M. Kompaktní měnič pro stejnosměrný motor [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
doc. Dr. Ing. Miroslav Patočka (předseda) doc. Ing. Bohumil Klíma, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (člen) Ing. Jaromír Vaněk, CSc. (člen) Ing. Petr Procházka, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Wolf (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Student obhajoval svou diplomovou práci na téma: Kompaktní měnič pro stejnosměrný motor. V této práci navrhl, realizoval a oživil čtyřkvadrantový měnič pro stejnosměrný motor. V prezentaci podrobně popsal diagram samotného měniče a programové vybavení. Na otázky členů komise odpověděl student správně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO