Výpočet jednofázového asynchronního motoru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce pojednává o návrhu, parametrech a konstrukci jednofázového asynchronního motoru, podloženého výpočty. Důraz v práci je kladen na zjednodušení procesu návrhu pomocí navrženého počítačového programu. Součástí práce je ověření vlastního výpočetního aparátu programu pomocí paralelního výpočtu a za pomocí experimentálního měření reálně vyráběného motoru.
Diploma Thespis is focused on development, parameters and construction of one-phase induction motor underplayed by calculations. Emphasis was dealt to simplify motor development process by developed computer program. Program calculations were approved by parallel by hand calculations and by experimental measuring of real processed motor.
Description
Citation
KOSTOV, J. Výpočet jednofázového asynchronního motoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
prof. Ing. Vítězslav Hájek, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Miroslav Patočka (místopředseda) doc. Ing. Bohumil Klíma, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Veselka, CSc. (člen) doc. Ing. Ondřej Vítek, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Valenta, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-12
Defence
Student obhajoval diplomovou práci na téma: Výpočet jednofázového asynchronního motoru. Student popsal princip funkce 1f asynchronních motorů. Dále prezentoval postup návrhu 1f asynchronního motoru s trvale připojeným kondenzátorem, ke kterému student vypracoval program, který některé části návrhu provádí automaticky. V poslední části porovnal výsledky návrhu se skutečným strojem. Výsledky se v některých hodnotách podobaly hodnotám výrobce, ale některé vycházely s vyšší odchylkou. Na otázky oponenta student odpověděl. Následné doplňující otázky zkušební komise student odpovídal většinou mírně nejistě, ale správně. Ostatní otázky nedokázal dostatečně vysvětlit.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO