Now showing items 1-4 of 4

  • Faktory ovlivňující kvalitu červeného vína 

    Zechmeisterová, Lucie
    V rámci diplomové práce byly monitorovány přítomné mikroorganismy ve vzorku hroznové šťávy červeného vína a vzájemné vztahy mezi kvasinkami, bakteriemi a plísněmi. Na kultivaci mikroorganismů byly použity tři různé média, ...
  • Sledování vlastností kvasinek v průběhu kvašení piva 

    Kociánová, Lenka
    V diplomové práci byl sledován průběh kvašení ve spilce vybraného pivovaru, závislosti různých faktorů a jejích případný vliv na vitalitu a viabilitu nasazovaných kvasnic, což mělo ukázat opodstatněnou vícenásobnou ...
  • Testování komerčních přípravků do odlučovačů tuků 

    Vlčková, Bohumila
    Diplomová práce byla zaměřena na testování pěti komerčních přípravků do odlučovačů tuků. Provedená studie měla dokázat, že v přípravcích jsou přítomny mikroorganismy, které produkují lipolytické enzymy, popř. v nich je i ...
  • Využití odpadů z potravinářských výrob 

    Hurčíková, Andrea
    Odpady zemědělského a potravinářského průmyslu jsou v dnešní době dostupné ve velkém množství kdekoliv na světě. Většina těchto odpadů obsahuje celulosu (30 - 40 %), hemicelulosu (20 - 40 %) a lignin (10 - 20 %). Proto ...