Nabíjecí standardy v oblasti elektromobility

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V této bakalářské práci je provedena literární rešerše na téma nabíjecích standardů v oblasti nabíjení elektrických vozidel. V práci jsou uvedeny historické standardy objevující se v počátcích rozvoje elektrických vozidel a jejich následný vývoj. Hlavní částí práce je rozdělení nabíjecích standardů do kategorií podle normy IEC 62196, rozdělení podle způsobu nabíjení a použitých specializovaných standardizovaných konektorů a zásuvek. Dále je popsán princip a potřebný hardware pro zajištění komunikace při nabíjení jak střídavým proudem tak i stejnosměrným proudem.
In this bachelor´s thesis is performed literary research on the topic of charging standards in the area of electric vehicle charging. The work presents the historical standards appearing at the beginning of the development of electric vehicles and their subsequent development. The main part of bachelor´s thesis is the division of charging standards into categories according to the IEC 62196 standard, the division according to the method of charging and the specialized standardized connectors and sockets used. The principle of communication and required hardware during AC charging and DC charging is also described.
Description
Citation
NOVÁK, M. Nabíjecí standardy v oblasti elektromobility [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2023.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
Ing. Jiří Valenta, Ph.D. (člen) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ondřej Vítek, Ph.D. (předseda) Ing. Petr Procházka, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Huták, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Bárta, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2023-06-07
Defence
Student Michal Novák prezentoval práci na téma Nabíjecí standardy v oblasti elektromobility. Student nejdříve definoval cíle práce a popsal nabíjecí standardy. Dále porovnal možné nabíjecí režimi včetně jejich použití. Vysvětlil možné typy kontektorů a zásuvek a komunikaci při AC nabíjení. Prezentoval DC konfiguraci podle ČSN EN 62196. Dále uvel způsoby komunikace při DC nabíjení včetně základních informací. Na závěr shtnul jednotlivé výstpuy práce. Student zodpověděl odtázky oponenta. V rámci technické diskuze vyvstaly otázky, na které student odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO