Bateriové úložiště s akumulátory v druhém životním cyklu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce pojednává o problematice spojené s řešením energetických uložišť. Zabývá se rozborem využívaných typů akumulátorů, zaobírá se jejich výhodami, nevýhodami, na jakém principu fungují. Je zaměřena na možnosti a problematiku využití akumulátorů v režimu „Second life“. Je zde představen následný proces přípravy baterií pro další aplikaci a definované testy nutné pro vyhodnocení stavu akumulátorů před dalším použitím. V závěru jsou provedeny samotné návrhy energetických uložišť a topologie blokového zapojení energetického uložiště.
The bachelor thesis deals with problems related to the solution of energy storage. It deals with the analysis of used types of accumulators, deals with their advantages, disadvantages, on what principle they work. It focuses on the possibilities and problems of using batteries in the "Second life" mode. It presents the subsequent process of preparing batteries for further application and defines the tests necessary to evaluate the condition of batteries before further use. Finally, the actual energy storage designs and the block topology of the energy storage are presented.
Description
Citation
KRÁL, D. Bateriové úložiště s akumulátory v druhém životním cyklu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2023.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
Ing. Jiří Valenta, Ph.D. (člen) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ondřej Vítek, Ph.D. (předseda) Ing. Petr Procházka, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Huták, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Bárta, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2023-06-07
Defence
Student Dominik Král prezentoval práci na téma Bateriové ´úložiště s akumulátory v druhém životním cyklu. Student představil stanovené cíle. Popsal pojem "Second life" a vysvětlil stav baterií v průběhu tohoto cyklu. Vysvětlil způsob použití a testy pro vyhodnocování stavu akumulátorů. Prezentoval tabulku s možnou konfigurací uložišť. Definoval návrh blokového zapojení. Na závěr shrnul důležité výstupy práce a podrobněji je okomentoval. Student zopověděl na otázky oponenta. Dále odpověděl i na otázky vyvztané z technické diskuze.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO