Detekce částí obličeje v termografickém spektru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá aktuální problematikou detekce obličeje a jeho částí v termografickém spektru. Většina doposud publikované literatury se zabývá problematikou detekce ve viditelném spektru, což z detekce v termograckém spektru dělá zajímavou alternativu. Práce pojednává o zpracování obrazových signálů, obrazech a obličejích v termograckém spektru, vybraných metodách detekce obličeje a jeho částí a dále se zabývá praktickým návrhem systému pro detekci částí obličeje v tomto spektru a jeho následným testováním.
Master´s thesis deals with current problems of face detection and its parts in the infrared thermographic spectrum. Most previously published literature deals with the detection in the visible spectrum, making the thermographic detection range an interesting alternative. The work deals with the processing of image signals, images and faces in thermographic spectrum, selected methods of face detection and its parts and also deals with practical system design for detecting facial parts in this spectrum and its subsequent testing.
Description
Citation
ŠUJAN, M. Detekce částí obličeje v termografickém spektru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Zdeněk Smékal, CSc. (předseda) Ing. Robert Vích, DrSc. (místopředseda) doc. Ing. Otto Dostál, CSc. (člen) Ing. Jaromír Hrad, Ph.D. (člen) Ing. Jan Karásek, Ph.D. (člen) Ing. Hicham Atassi, Ph.D. (člen) Ing. Peter Stančík (člen)
Date of acceptance
2011-06-08
Defence
V čem vidíte rozdíl použití metod pro detekci částí obličeje ve viditelném a termografickém spektru? Existuje nějaká korelace mezi výsledky metod? - Kamery v TH spektru poskytují zpravidla nižší rozlišení. Korelace mezi metodami existuje (především v případě nosu). Závisí úspěšnost detekce obličeje a jeho částí na velikosti termografického obrázku? - Při změně rozlišení se úspěšnost mění. Popište metodu PCA. Co je to cluster? - Obecně shluk vícerozměrných dat.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO