Vyřezávání plošných tvarů z polystyrenových desek pomocí průmyslového robotu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce pojednává o vyezávání plošných tvar z polystyrénu prmyslovým robotem za pomocí programu Robotmaster. Je zde uvedeno nkolik výsledných variant tvaru souástí, které je možno pomocí programu Robotmaster vytvoit. Úkolem práce je také realizace demonstraní úlohy pi využití odporového drátu jako nástroje a polystyrénových desek jako obrábného materiálu.
This thesis deals with the cutting of flat shapes of polystyrene by industrial robot using Robotmaster. There are some variants of the shaped components that can create by using Robotmaster. The task of the work is also a demonstration task in the realization of use a resistance wire as a tool and polystyrene boards as a workpiece material.
Description
Citation
DVOŘÁK, R. Vyřezávání plošných tvarů z polystyrenových desek pomocí průmyslového robotu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výrobní stroje, systémy a roboty
Comittee
prof. Dr. Ing. Vladimír Mostýn (předseda) doc. Ing. Petr Blecha, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Němejc, CSc. (člen) Ing. Ladislav Kárník, CSc. (člen) Ing. Radek Král, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO