Návrh a zhotovení zařízení pro osazování pájecích kuliček

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem a konstrukcí zařízení pro osazování pájecích kuliček. První část práce obsahuje seznámení s typy, výrobou a osazování pájecích kuliček v praxi. Následující část pak zahrnuje samotnou práci na konstrukci zařízení, postupy, úvahy a dokončení prací na zařízení. Poslední část informuje o testování pájení osazených kuliček na stanici FRITSCH a porovnává případné chyby.
This work deals with issues of design and construction of facilities for mounting solder balls. The first part includes a familiarization with the types, manufacture and assembly of solder balls in practice. The following section includes the actual construction work on the equipment, procedures, considerations and finish work on the plant. The last part provides information about solder balls testing, which are mounted on the FRITSCH station, and compares potential errors.
Description
Citation
BOBEK, J. Návrh a zhotovení zařízení pro osazování pájecích kuliček [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Jaromír Brzobohatý, CSc. (předseda) doc. Ing. Lukáš Fujcik, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jaromír Hubálek, Ph.D. (člen) Ing. Břetislav Mikel, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Zatloukal (člen)
Date of acceptance
2013-06-17
Defence
Komise byla seznámena s bakalářskou prací s názvem: "Návrh a zhotovení zařízení pro osazování pájecích kuliček". Student následně odpověděl na otázky: 1) Jak byl naměřen teplotní profil uvedený na obr. 35 (jaký typ DPS, jaké umístění senzorů atd.)? 2) Jak se liší procesní okno pro pájení přetavením bezolovnaté pájky SnAgCu) od pájky olovnaté (SnPb) ?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO