Audit účetní závěrky podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Cílem diplomové práce „Audit účetní závěrky podniku“ je analyzovat metody, které jsou vymezeny pro audit v mezinárodních standardech a tyto aplikovat na vybranou výrobní společnost. V první části této práce osvětluji původ auditu, definuji jej a vysvětluji jeho základní charakteristiky. Druhá část je věnována objasnění jednotlivých fází auditu a popisu metod, jež se k jeho realizaci využívají. V závěrečné třetí části aplikuji poznatky z předešlých kapitol k praktickému ověření věrnosti a poctivosti zobrazení pohledávek z obchodního styku u vybrané společnosti.
The goal of the thesis “Audit of the financial statements in an enterprise” is to analyze methods specified by International Standards on Auditing and to apply these to a chosen enterprise. In the first part of this thesis I explain origins of an audit, I define it and clarify its elemental characteristics. The second part is dedicated to an explanation of individual audit phases and a specification of methods which are used to audit execution. In the concluding part, I apply knowledge gained in previous chapters to a practical verification of true and fair view of accounts payable of the chosen enterprise.
Description
Citation
JUNÁK, V. Audit účetní závěrky podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Beneš, CSc. (místopředseda) Ing. Zdeňka Videcká, Ph.D. (člen) doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Rompotl (člen)
Date of acceptance
2011-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO