Fotovoltaické články v architektuře

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
P
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Stále častěji se setkáváme s instalacemi obnovitelných zdrojů energie. Jedním z nich je přeměna slunečního záření na elektrickou energii ve fotovoltaických článcích. Instalace fotovoltaických systémů do budov a krajiny se stává moderním přístupem k architektuře a urbanismu, čímž vytváří nový architektonický výraz - "solar design", který přináší nejenom energetický profit, ale úspěšně nahrazuje tradiční materiály a jejich užitné vlastnosti.
Nowadays there are more and more installations of renewable sources of energy. One of them is changing of sunlight into electric energy by using photovoltaic cells. Installation of photovoltaic systems into buildings and landscape is becoming modern approach to architecture and urbanism. It creates new architectonic expression - "solar design" and brings not only the energy profit but successful substitution for traditional materials and its usable properties.
Description
Citation
BIDLOVÁ, J. Fotovoltaické články v architektuře [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Date of acceptance
2010-04-26
Defence
DP jako celek hodnotí komise jako velmi dobrou a předvedenou prezentaci jako velmi pečlivě a kvalitně zpracovanou. Na připomínky a dotazy odpověděla doktorandka odborně a fundovaně. Přínosem práce pro vědní obor je ukázání možností interakce fotovoltaiky s architekturou. Komise doporučuje použít práci při výuce jako praktický studijní materiál.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO