Programovatelný termostat

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem práce bylo navržení, zkonstruování a experimentální ověření programovatelného termostatu. Hlavním řídícím prvkem termostatu je mikrokontrolér ATmega168, který skrz sběrnici I2C komunikuje se vzdálenými čipy MAX6615. Ty se používají pro měření teploty a řízení toku teplé vody ve vytápěcím systému. Práce se zaobírá s problematikou ovládání skrz sběrnici, řízení servo motůrků, počítá se nepřesnost naměřené teploty a popíše se fungování celého systému. Předposlední kapitola zahrnuje návrh pro možné rozšíření systému. V poslední části je rozebrána struktura ovládacího menu a stručný popis softwarové části.
The aim of the study was to design, build and experimentally verify a programmable thermostat. The main control unit of the thermostat is an ATmega168 microcontroller which communicates via I2C bus with remote MAX6615 chips. They are used to measure temperature with a set of thermistors and control the flow of the hot water in the heating system. This work deals with issues of remote control through the I2C bus, servomotor steering, precision temperature measurement and describes the inner workings of the system. The next chapter includes a proposal for possible extension of the system. The last part contains the manual of the control menu structure and a brief description of the software.
Description
Citation
KOLLÁR, T. Programovatelný termostat [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Stanislav Hanus, CSc. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Kubíček, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (člen) doc. Ing. Oldřich Ondráček, CSc. (člen) doc. Ing. Milan Polívka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-08
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů komise. Otázky členů komise: doc. Ondráček: V čem je Vaše řešení originální oproti průmyslově vyráběným programovatelným termostatům?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO