Návrh robotické buňky pro automatickou manipulaci - expedici pivních sudů a přepravek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Z počátku je vysvětlen a popsán celý princip expediční linky včetně pouţitých prostředků. Pro návrh průmyslového robota jsou stanoveny poţadavky. Je vybrán vhodný průmyslový robot. Jsou popsány vlastnosti robota a řeší se jeho umístění. Je popsána konstrukce jiţ existujícího efektoru, která projde vylepšením. V řízení jsou uvedeny základní spojitosti mezi jednotlivými sekcemi a přiblíţení principu celkového fungování. Ze strany bezpečnosti jsou uvedeny základní normy. Řeší se celkové zabezpečení pracoviště a moţné problémy, které mohou vzniknout při provozu linky.
From the begining the shipping line is described and explained together with used principles. Requarements are set for the design of the industrial robot. A suitable industrial robot is selected. The propeties of the robot are described and location is being solved. The construction of existing effector which is going to go through improvement is descibed. In the controls are given the basic conections of sections and overview functioning. The basic standarts of safety are included as well as security of the workplace and possible problems that may occure during the operation of the line.
Description
Citation
SLOVÁČEK, A. Návrh robotické buňky pro automatickou manipulaci - expedici pivních sudů a přepravek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavba strojů a zařízení
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Kopecký, CSc. (předseda) doc. Ing. Miroslav Škopán, CSc. (místopředseda) Ing. Přemysl Pokorný, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Špička, CSc. (člen) doc. Ing. Pavel Novotný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-21
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO