Měření přijímače pro pozemní digitální televizi DVB-T

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá rozborem a úpravami přijímače digitálního televizního vysílání set-top box. Je zaměřena na jeho vlastnosti, parametry a měření. Důležitým prvkem je možnost analýzy právě zobrazovaného paralelního transportního toku a řešení tohoto problému. Důkladně je zde rozebrán princip tuneru a jeho měření. Objevují se zde snímky osciloskopu v jednotlivých místech řetězce pro zobrazení na TV přijímači. Set-top box je upraven pro požadavky měření ve školní laboratoři a doplněn o výstup transportního toku. Součástí práce je laboratorní úloha.
This thesis is focused on a receiver for digital television broadcasting set-top box, mainly on its features, parameters and measurement. The important point of this work is the possibility to analyze and visualize the parallel transport stream in the same time and the solution of this problem. The principle of tuner and its measuring is deeply discussed. The text is supported with oscilloscope screenshots in particular parts of decoding stream. The set-top box is modified for laboratory measurement purpose and the transport stream output is added. An example laboratory exercise was created as a part of this work.
Description
Citation
KOBZA, J. Měření přijímače pro pozemní digitální televizi DVB-T [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Lubomír Brančík, CSc. (předseda) prof. Ing. Tomáš Kratochvíl, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zbyněk Fedra, Ph.D. (člen) prof. Ing. Vladimír Šebesta, CSc. (člen) Ing. Jiří Dřínovský, Ph.D. (člen) Ing. Josef Soldán, CSc. (člen) doc. Ing. Jiří Masopust, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-08
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO