Kontinuální odvalovací broušení čelního ozubení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá obecnou identifikací technologie kontinuálního odvalovacího broušení čelního ozubení. V souvislosti s touto technologií jsou zkoumány vlastnosti používaných brousicích nástrojů a strojů. Podrobně se analyzují základní technologické parametry brousicího procesu a jejich vliv na integritu povrchu boků zubů. Za účelem ověření popisovaných zákonitostí je práce doplněna výsledky praktických experimentů.
The diploma thesis deals with the technology of continuous generating gear grinding. With reference to this technology, used grinding wheels and grinding machines are described. A detailed analysis is devoted to the technological parameters of the grinding process and their influence on the resultant tooth flank surface integrity. In order to verify described rules, the diploma thesis contains results of practical experiments as well.
Description
Citation
JERMOLAJEV, Š. Kontinuální odvalovací broušení čelního ozubení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) prof. Ing. Rudolf Foret, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Františka Pešlová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ĺubomír Javorek, CSc. (člen) doc. Ing. Viktor Kreibich, CSc. (člen) Ing. Jan Zouhar, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-17
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: Který z modelů brusek považujete z hlediska opakovatelnosti výroby za nejlepší? Do jaké hloubky se projevuje vliv zbytkových napětí a jakou metodou bylo proměřeno? Studoval jste vliv deformačně napjatostních vlastností na strukturu povrchu? Kolik faktorů bylo uvažováno v naplánovaném faktorovém experimentu? Na základě čeho jste zvolil horní a dolní úroveň jednotlivých faktorů? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO