Optimalizace operačních nákladů obráběcího procesu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá operačními výrobními náklady v procesu obrábění a jejich následnou optimalizací. V prvé části jsou specifikovány jednotlivé nákladové položky, které vstupují do procesu obrábění. Tyto položky jsou dále kvantifikovány, z čehož jsou získány celkové operační náklady. Dále je popsána optimalizace operačních výrobních nákladů podle kritérií minimálních výrobních nákladů a maximální výrobnosti. Praktická část práce se zabývá následnou aplikací jednotlivých kritérií na konkrétních příkladech. K práci je přiložené CD s programovými přílohami. Cílem práce je nalezení optimální kombinace řezné rychlosti, trvanlivosti řezného nástroje a volby technologie obrábění tak, aby zvolené kritérium platilo.
This work deals with operating production costs in machining process and further optimalization. In the first chapter, individual costs items which are related to machining process are specified. These cost items are quantified and total production costs are acquired. Optimalization of operation production costs are described for criterion of minimal production costs and criterion of maximal productivity are described in next chapter. Practical part of this work is focused to apply each individual criterion in practical example. There is CD with programs attached to this work. The goal is to find optimal combination of cutting speed, sufficient life time of cutting tool and suitable cutting technology so that chosen criterion can be acceptable.
Description
Citation
DOSTÁLOVÁ, M. Optimalizace operačních nákladů obráběcího procesu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) prof. Ing. Rudolf Foret, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Františka Pešlová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ĺubomír Javorek, CSc. (člen) doc. Ing. Viktor Kreibich, CSc. (člen) Ing. Jan Zouhar, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-17
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: Jaký je původ koeficientu m? Na základě čeho by mohla být určena trvanlivost T? Jaká kritéria by musela být použita pokud dostanu k dlouhodobé zakázce, paralelní krátkodobou omezenou časem? Jaké jsou kroky vedoucí ke zjištení výhodnosti? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO