Daňové ráje a jejich využití

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá charakteristikou daňových rájů, přiblížením zvýhodněných společností a způsobem jejich využití a možného zneužití. První část definuje základní pojmy, které jsou s daňovými ráji úzce spjaty. Druhá část je věnována charakteristice vybraných daňových rájů z jednotlivých oblastí a modelovému příkladu zdanění dvou typů společností. Třetí část obsahuje návrhy a doporučení pro založení společnosti v daňovém ráji.
This master thesis deals with the characteristics of tax havens, approach beneficiary companies and way of their use and potential abuse. The first part defines basic terms, which are tax havens are closely linked. The second part is devoted to the characterization chosen tax havens in different areas of model-based taxation example of two types of companies. The third part contains the suggestions and recommendations for setting up a company in a tax haven.
Description
Citation
KOMÁRKOVÁ, R. Daňové ráje a jejich využití [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
doc. Ing. et Ing. Renáta Myšková, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Marie Paseková, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D. (člen) Ing. Michal Polák, Dr. (člen) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-07
Defence
Otázka vedoucího práce - odpovězeno v plném rozsahu Otázka oponenta práce - odpovězeno v plném rozsahu doc. Myšková: Jaké jsou sankční mechanismy proti těmto společnostem ze strany EU? - odpovězeno v plném rozsahu doc. Paseková: Spojila jste se s nějakou organizací, která zprostředkovává založení firem v daňových rájích? - odpovězeno v plném rozsahu doc. Myšková: Který daňový ráj byste si vybrala, kdybyste chtěla založit společnost? Který daňový ráj podle vás nabízí pro firmy nejlepší podmínky? - odpovězeno v plném rozsahu
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO