Studie šíření elektromagnetické vlny v heterogenních strukturách

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce je zaměřena na zkoumání chování vysokofrekvenčních elektromagnetických vln v nehomogenních materiálech. Především na odrazech a lomech vln na rozhraní materiálů s různými vlastnostmi na chování elektromagnetické vlny na periodických strukturách. V práci je shrnuto analytické řešení těchto problémů. Dále jsou prováděny numerické výpočty pomocí programu COMSOL.
The sight of work is study form high frequency electromagnetic wave in inhomogeneous materials. The main are refractions and reflection on boundary of materials with different properties and form electromagnetic wave in periodic structure. The work contain analytic and numeric solution. The numeric solution was realized in program COMSOL.
Description
Citation
NEŠPOR, D. Studie šíření elektromagnetické vlny v heterogenních strukturách [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Stanislav Hanus, CSc. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Kubíček, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (člen) doc. Ing. Oldřich Ondráček, CSc. (člen) doc. Ing. Milan Polívka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-09
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů komise. Otázky členů komise: Ing. Láčík: Jaké funkce se použivají pro váhování? Ing. Polívka: Upřesněte směr šíření vektoru výkonu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO