Zpracování signálů v systému ZigBee

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce na téma Zpracování signálů v systému ZigBee je zaměřena na vlastnosti fyzické vrstvy systému ZigBee (standard IEEE 802.15.4 - 2003). Práce se skládá ze tří částí. První část obsahuje obecný náhled na použití a vlastnosti systému. Druhá část se zaměřuje na vrstvu řízení přístupu k fyzickému médiu a detailně pak na fyzickou vrstvu systému ZigBee. Zde je popsáno zpracování signálů v jednotlivých rádiových pásmech. V poslední části práce je detailně popsán vytvořený model systému v programovém prostředí MATLAB pro frekvenční pásmo 868/915 MHz resp. 2450 MHz. Poslední část práce se věnuje simulacím BER v závislosti na poměru C/N. Vyšetřena je rovněž koexistence se systémy pracujícími ve stejném nebo blízkém kmitočtovém pásmu. Na základě výsledků simulací jsou v práci uvedeny doporučení pro minimalizaci bitové chybovosti při používání systému ZigBee.
Master's thesis The Signal Processing in ZigBee System is focused on properties of Physical Layer of ZigBee (standard IEEE 802.15.4 - 2003). The work consists of three parts. The first part contains common view on using and properties of ZigBee. The next part focuses on the Medium Access Control Layer and in detail on the Physical Layer. There described signal processing in the Physical Layer in individual radio bands. The last part of the project contains the process of modeling in the MATLAB for both models of system ZigBee (bands 868/915 MHz and 2450 MHz). The last part of thesis deals with the simulations of BER depending on Carrier-to-Noise Ratio. Also examined the coexistence of systems operating in the same or a nearby frequency band. Based on the results of simulations there are given recommendations for the use of the ZigBee system in minimizing BER.
Description
Citation
MILOŠ, J. Zpracování signálů v systému ZigBee [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Stanislav Hanus, CSc. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Kubíček, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (člen) doc. Ing. Oldřich Ondráček, CSc. (člen) doc. Ing. Milan Polívka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-08
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů komise. Otázky členů komise: doc. Onrdáček: Lze simulovat standart IEEE 802.15.4 i v jiném prostředí než je Matlab? Ing. Jiří Šebesta: Jaké předpokládáte rozdíly mezi simulací a reálným systémem?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO