Specifika neziskových organizací a jejich financování

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na specifika neziskových organizací a formy jejího financování. Teoretická část práce je zaměřena na právní legislativu týkající se neziskového sektoru, vymezení základních pojmů a charakteristiku jednotlivých forem neziskových organizací. V praktické části je představena organizace, ve které provádím analýzu její finanční situace pomocí vybraných metod a v závěru práce navrhuji řešení, které by měly přispět ke stabilizaci financování a celkového rozvoje organizace.
The master thesis focuses on the non-profit organizations and forms their financing. The theoretical part is oriented for juridical legislation of non-profit sector, as well as demarcation of basic concepts and characteristic of forms non-profit organizations. The practical part is introduced organization organizations in which I doing analysis of the financial situation with selected method and in the conclusion of the work I propose solution that should contribute to improving the stabilization financing and development organizations.
Description
Citation
PUDÍKOVÁ, J. Specifika neziskových organizací a jejich financování [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
doc. PhDr. Iveta Šimberová, Ph.D. (předseda) Ing. Eva Rousová, Ph.D. (místopředseda) Mgr. Štěpán Konečný, Ph.D. (člen) Ing. Martin Pernica, Ph.D. (člen) Ing. Josef Veselý, CSc. (člen)
Date of acceptance
2013-06-10
Defence
otázky vedoucího: odpovězeno otázky oponenta: odpovězeno otázka: Ing. Josef Veselý, CSc.: Jaké jsou specifika neziskové organizace z hlediska funkcí managementu? odpovězeno otázka: Mgr. Štěpán Konečný, Ph.D.: Jaká jsou specifika adeptů na dobrovolníky v neziskové organizaci? odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO