Elektrické čtyřkolky ATV

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá elektrickými čtyřkolkami ATV. Mezi hlavní části této práce patří jejich rozdělení dle užití a konstrukce a dále pak dostupné modely elektrických čtyřkolek na trhu a jejich popis. Dále se zabývá jednotlivými pohonnými jednotkami, které jsou neodmyslitelnou součástí celé čtyřkolky, a s nimi i akumulátory, které dodávají pohonu potřebnou energii. Závěrečná část práce je věnována podvozkům čtyřkolek, uzpůsobení podvozku pro elektrické čtyřkolky a zjednodušeným návrhem pohonné jednotky s výpočtem výdrže baterií.
This bachelor thesis relates to the problematics of electrical four wheelers ATV. The main parts of this thesis are division according to the utilization and construction, and description of available models of the electrical four wheelers. Further the thesis discusses the accumulators, which supply energy to the propulsion units, which are essential parts of all four wheelers. The last part of the thesis relates to the undercarriages, their arrangement in the electrical four wheelers and also to the simplified design of propulsion unit and it also comprise the battery life calculation.
Description
Citation
SLÍVA, K. Elektrické čtyřkolky ATV [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Kaplan, CSc. (předseda) doc. Ing. Miroslav Havlíček, CSc. (místopředseda) Ing. Ondřej Blaťák, Ph.D. (člen) Ing. Radim Dundálek, Ph.D. (člen) Ing. Karel Štěpánek (člen)
Date of acceptance
2013-06-10
Defence
Bakalář seznámil komisi s bakalářskou prací, zodpověděl otázky oponenta a následující otázky zkušební komise: 1. Jaké je hmotnostní srovnání čtyřkolky se spalovacím motorem a čtyřkolky poháněné elektromotorem? 2. Je nutné použití převodovky při použití elektropohonu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO