Návrh ohýbacího přípravku pro tenké plechy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem diplomové práce je návrh a výroba funkčního ohýbacího přípravku pro technologickou zkoušku plechů ohybem v předvýrobní etapě na limitní poloměr ohybu u ocelových plechů do tloušťky 2 mm, případně neželezných plechů do tloušťky 3 mm. Požadovaný úhel ohybu je v intervalu od nuly do devadesáti stupňů. Funkčnost přípravku bude ověřena reálnou zkouškou odpružení. Součástí návrhu budou doložené technologické a ekonomické výpočty a technicko – ekonomické zhodnocení výroby ohýbacího přípravku.
The aim of this master´s thesis is the design, proposal and production of a functional jig for technological testing of metal sheet by bending in the pre-production stage to the limit bend radius of the steel sheet up to a thickness of 2 mm, or in case of non-ferrous metal to a thickness of 3 mm. The required bending angle is in the range from zero to ninety degrees. The functionality of the jig will be verified by a practical testing of springing. The proposal will be supported by technological and economic calculations and technical - economic evaluation.
Description
Citation
ŠROTÍŘ, P. Návrh ohýbacího přípravku pro tenké plechy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (předseda) prof. Dr. Ing. Miroslav Neslušan (místopředseda) prof. Ing. Ivan Baránek, CSc. (člen) doc. PhDr. Iveta Šimberová, Ph.D. (člen) Ing. Ivana Groligová, CSc. (člen) Ing. Jaroslav Jambor, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-21
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. 1. Jaké stroje byly použity? 2. Jaké materiály jste volil při konstrukci přípravku? 3. Ekonomické návratnost investice, jaké znáte metody? V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO