Zobrazování diagramu oka

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této bakalářské práce bylo navrhnout adaptor pro zobrazování diagramu oka digitálních signálů v základním pásmu. Adaptor je zařízení, pomocí kterého můžeme znázornit zkreslení signálu vzniklé průchodem přes přenosový kanál, pomocí X-Y zobrazení osciloskopu.Tento adaptor měl být v provedení s obnovou taktovacího signálu. Adaptor s obnovou taktovacího signálu je rozdělen na dvě samostatné části. Část vysílací, která se skládá z bloků generátoru taktovacího signálu a bloku generátoru pseudonáhodné posloupnosti. Tyto bloky mi vytvořili 127–bitovou posloupnost s různou taktovací frekvencí (2 MHz, 4 MHz, 8 MHz a 16 MHz). Ve vyhodnocovací část adaptoru, která je složena z obvodů obnovy taktovacího signálu, děliče kmitočtu, dolní propusti a fázového korektoru pro fázovou synchronizaci signálu a přizpůsobovacích zesilovačů, se tento signál rozdělil na dvě větve. První procházela přes přizpůsobovací zesilovač a byla přivedena na vertikální svorky osciloskopu. Druhá procházela postupně výše zmíněnými obvody a je nakonec byla přivedena na horizontální svorku osciloskopu. Jednotlivé bloky byly detailně navrhnuty a byla sestavena realizační schémata pro obě části adaptoru. Z těchto témat jsem poté navrhl DPS pro jednotlivé části adaptoru. Byly to bloky vysílací části adaptoru, vyhodnocovací části adaptoru, bloky zdrojů a subpanely pro oba hlavní bloky. Výsledkem této bakalářské práce jsou úplné podklady pro realizaci tohoto adaptoru. Přímá realizace není požadována.
The aim of this bachelor´s thesis was to design an adaptor for imaging the eye diagram of digital video signals in the basic zone. Adaptor is a device by which we can illustrate the signal distortion resulting from the passage through the transmission channel, using the XY displeying.This adaptor should be designed with the symbol timing recovery. This means that the adaptor has been divided into two parts. Part of the broadcast, which consists of a units generator timing signal, generator block and pseudorandom sequences. These blocks of me created a 127-bit sequence with different frequencies (2 MHz, 4 MHz, 8 MHz and 16 MHz). In the evaluation of the adaptor, which is composed of symbol timing recovery, frequency dividers, low pass filter and all-pass network for phase synchronization and adjustment signal amplifiers, the signal is divided into two branches. The first walked through a matching amplifier and led to vertical clamps oscilloscope. The second passes through progressively above districts and ultimately led to the horizontal clamp oscilloscope. The individual blocks were designed in detail and implementation schemes were drawn up for both of the adapter. From these themes, I then proposed a DPS for each of the adaptor. They were blocks of broadcast adaptor, evaluation of the adaptor, the blocks of resources and subpanel for two main blocks. The result of this work is complete documentation for the implementation of this adaptor. Direct implementation is not required.
Description
Citation
CHÝLEK, R. Zobrazování diagramu oka [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zdeněk Kolka (předseda) prof. Ing. Pavel Fiala, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Václav Říčný, CSc. (člen) prof. Ing. Karel Roubík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (člen) Ing. Ivo Hertl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO