Simulace vývoje daňové zátěže při obchodování s nemovitostmi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na simulaci daňové zátěže při obchodování s nemovitostmi. První část je věnována teorii, ve které jsou popsány jednotlivé daně spojené s tímto obchodováním a jejich vývoj. Ve druhé části je simulován vývoj daně z přidané hodnoty a je zde vypočítáno daňové zatížení pro rok 2013 z pohledu prodávajícího, kupujícího či pronajímatele. Tento výpočet je dále členěn podle toho, zda je prodávající, kupující či pronajímatel fyzická osoba, právnická osoba nebo osoba samostatně výdělečně činná. Na konci práce jsou uvedeny ještě další možnosti nabytí nemovitosti a s nimi spojené daně.
The thesis is focused on the simulation of the tax burden in the real estate business. The first part is devoted to the theory that describes the various taxes associated with this trade and their evolution. In the second part is simulated evolution of the tax burden and the tax burden is calculated for the year 2013 from the perspective of the seller, the buyer or tenant. This calculation is then divided according to whether the seller, buyer or lessor natural person, legal person or self-employed. At the end of the work are given further opportunities to acquire property and related taxes.
Description
Citation
MATĚJKOVÁ, J. Simulace vývoje daňové zátěže při obchodování s nemovitostmi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. JUDr. Ivo Telec, CSc. (předseda) Ing. Lubomír Weigel, CSc. (místopředseda) Ing. Boris Biely (člen) Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2013-06-19
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO