Vliv stavebních úprav na cenu nemovitosti typu rodinný dům v lokalitě Hrotovice a okolí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Cílem diplomové práce je porovnat rozdíl zjištěných cen nemovitosti před provedením rekonstrukce a po provedení rekonstrukce se skutečnou cenou provedené stavební úpravy a určit, zda stavební úpravy nemovitosti zvýší cenu a o okolik. Obsahem teoretické části je popis stěžejních pojmů a definic používaných v diplomové práci, blíže jsou také popsány oceňované rodinné domy a lokality, v nichž se nacházejí. V praktické části je proveden výpočet ceny rodinných domů před a po rekonstrukci. Jako metody oceňování jsou zde použity nákladová metoda dle platného oceňovacího předpisu a metoda přímého porovnání. V závěru diplomové práce je uvedeno porovnání cen nemovitostí před rekonstrukcí a po rekonstrukci.
The topic of my diploma thesis is to compare the differences of real estate property prices before and after reconstruction with the real price of the conversion. It focuses on finding out whether the recontruction increases the value of the real estate property. The theoretical part describes the terminology being used in my diploma thesis. I also describe in more detailes price estimated family houses and their localities. The practical part contains price calculations of the family houses before and after reconstruction. As the valuation methods are used cost method in accordance with the applicable valuation regulations and method of direct comparison. In the conclusion there is a comparison between the prices before and after the reconstruction.
Description
Citation
KOLOUCHOVÁ, H. Vliv stavebních úprav na cenu nemovitosti typu rodinný dům v lokalitě Hrotovice a okolí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. JUDr. Ivo Telec, CSc. (předseda) Ing. Lubomír Weigel, CSc. (místopředseda) Ing. Boris Biely (člen) Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2013-06-19
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO