Historický vývoj výstavby bytových domů a jeho vliv na tržní ceny bytů v současnosti v Brně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá historickým vývojem výstavby bytových domů v městské části Brno – Žabovřesky a jeho vlivem na současné tržní ceny. V teoretické části je zachycen vývoj územního rozvoje čtvrti Brno – Žabovřesky a jsou charakterizovány jednotlivé druhy výstavby bytových domů podle historického vývoje. Praktická část diplomové práce se věnuje analýze ohraničeného trhu s byty a následným porovnáním napříč jednotlivými druhy výstaveb. Cílem práce bylo určit, která z historických etap vývoje výstavby bytových domů je pro současný realitní trh významná a která naopak méně.
Diploma thesis is focused on historical development of block of flats in Brno – Žabovřesky and its impact on the nowdays market prices. Evolution of the district development Brno – Žabovřesky is described in the theoretical part. Different types of residential buildings (block of flats) according to historical development are also characterized in this chapter. The practical part of diploma thesis is focused on analysis of bordered flat market and comparison to the particular types of development. The main aim of this work is to determine which historical period of block of flats development is important and which less for contemporary flat market.
Description
Citation
SOJÁKOVÁ, T. Historický vývoj výstavby bytových domů a jeho vliv na tržní ceny bytů v současnosti v Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing. Leonora Marková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radka Kantová, Ph.D. (člen) Ing. Alena Superatová, Ph.D. (člen) Ing. Bronislav Žáček (člen)
Date of acceptance
2013-06-19
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO