Detekce rádiového komunikačního signálu v kmitočtové oblasti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této bakalářské práce je seznámit se s různými metodami detekce přítomnosti rádiového signálu ve spektrální oblasti. Popisuje princip metod Bartlett, Welch, Multitaper, Yule-Walker a Burg pro odhad výkonového spektra signálu. Porovnává simulace metod navržených na základě teoretických podkladů se simulacemi metod programu MATLAB. Simulace se provede nejprve pro nezašuměné signály OFDM, 8PSK a CDMA a následně se vyhodnotí funkčnost metod pro tyto signály. Poté se simulace zopakuje se stejným nastavením metod pro zašuměné signály a vyhodnotí se jejich funkčnost pro skutečný signál.
The purpose of my bachelor’s thesis is to describe different methods of detection of radio communication signal in frequency domain. Describes principle of methods Bartlett, Welch, Multitaper, Yule-Walker and Burg for power spectrum estimation of signal. Compares simulation of methods based on described theory with methods of the software MATLAB. Firstly, performs simulation for noiseless signals OFDM, 8PSK, CDMA and finds out their usability for these signals. Secondly, repeats simulations with the same configuration of methods for noisy signals and finds out their usability for real signals.
Description
Citation
ZÁTYIK, J. Detekce rádiového komunikačního signálu v kmitočtové oblasti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Miroslav Kasal, CSc. (předseda) prof. Ing. Roman Maršálek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zbyněk Fedra, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Nováček, CSc. (člen) Ing. Radovan Jiřík, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Pavel Horský (člen) Ing. Karel Ulovec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-15
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO