Benchmarking, nástroj podpory rozhodování managementu podniku

Abstract
Předkládaná disertační práce je zaměřena na problematiku benchmarkingu, konkrétně na roli a omezení benchmarkingu jako nástroje rozhodování managementu podniku. Základním věcným záměrem práce je navrhnout metodiku provádění benchmarkingu v malých a středních firmách v souvislosti se strategickým řízením ve smyslu zvyšování konkurenceschopnosti a výkonnosti podniků. Přínosem disertační práce je návrh metodiky zavádění a provádění benchmarkingu v malých a středních podnicích, a také pro práci poradenských firem. Návrh metodiky obsahuje modely posouzení vhodnosti pro zavádění a provádění benchmarkingu, jenž jsou hlavním vědeckým přínosem doktoranda.
The presented dissertation work is focused on a problem of benchmarking. In particular, it deals with a role and limitations of benchmarking as a tool for company management's decision-making. The basic objective of the work is to propose a methodology of conducting benchmarking in small and medium-size companies in connection with strategic management, to raise their competitiveness and efficiency. The main contribution of the dissertation work is the proposed methodology of implementing and conducting benchmarking in small and medium-size companies and carrying out by consulting companies. The proposal of the methodology contains models of considering the suitability of implementing and conducting benchmarking, and those are the main scientific contribution of the doctorate candidate.
Description
Citation
KOTKOVÁ, E. Benchmarking, nástroj podpory rozhodování managementu podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku - v
Comittee
Date of acceptance
2013-07-02
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO