Zlepšování užitných vlastností olověného akumulátoru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Olověné akumulátory jsou nejstarším a nejpoužívanějším typem sekundárních článků. Stále se vyskytují problémy, které je důležité řešit. Koroze mřížky v kyselině sírové je jedním z problémů, které zkracují životnost olověného akumulátoru. První část semestrální práce se zabývá teoretickým obecným popisem olověných akumulátorů. Následně je popsáno pracoviště a metody měření. Závěrečná část práce se zabývá měřením na experimentálním článku.
Lead-acid accumulators are the oldest and most common type of secondary cells. There are still some problems to solve. Grid corrosion in sulphuric acid is one of them, which reduced lifetime of lead-acid accumulators. The first part of work is focusing on a general theoretic description of lead – acid accumulators. Following is a description of the workstation and method of measuring. The final part of the text is measuring on an experimental cell.
Description
Citation
SZABÓ, J. Zlepšování užitných vlastností olověného akumulátoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
prof. Ing. Jiří Vondrák, DrSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Vaněk, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zdenka Rozsívalová (člen) Ing. Jiří Starý, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Maxa, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-09
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky u obhajoby:
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO