Výzkum spolehlivosti statických elektroměrů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předkládaná diplomová práce se zabývá stanovením spolehlivosti statických elektroměrů. Po prvních dvou kapitolách pojednávajících o elektroměrech a spolehlivosti obecně, jsou zde presentovány tři možné cesty k získání parametrů spolehlivosti elektroměrů. První je metoda sběru dat o vadách z pole. Druhá je predikce ze spolehlivostních parametrů jednotlivých komponent. Třetí je metoda zkoušek stárnutím. Na závěr je provedeno zhodnocení dosažených výsledků a zdůrazněn význam této práce pro praxi.
This work deals with setting of dependability of static electricity meters. The first two chapters deal about electricity meters and dependability in general than there are introduced three possible ways for getting dependability parameters. The first methode is data collection from the field. The second methode is reliability prediction from component's reliability. The third methode is aging life tests. Conclusion contains evaluation of results and highligting of importance for practical usage.
Description
Citation
VOBORNÍK, P. Výzkum spolehlivosti statických elektroměrů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (předseda) doc. Ing. Petr Bača, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Maxa, Ph.D. (člen) Ing. Martin Frk, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Špinka (člen)
Date of acceptance
2013-06-12
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky u obhajoby: 1) Budou použité metody analýzy aplikovány i na jiné typy elektroměrů? 2) Proč jsou u grafu intenzity poruch skokové změny v průběhu? 3) Proč u některých výrobků v grafech intenzita poruch klesá a u některých naopak roste? 4) Jaká je předpokládaná životnost elektroměru?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO