Pasivní optická detekce pohybujících se cílů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou optické lokalizace cílů s velikostí jednoho nebo několika pixelů. Matematicky byly popsány důležité aparáty, které se pro zpracování dynamického obrazu používají. Bylo navrženo pracoviště pro vytvoření autonomního lokátoru pracující v reálném čase, skládající se ze dvou zařízení - kamery a procesoru s architekturou ARM na vývojové desce fungující pod systémem GNU/Linux. Dále byly otestovány dílčí metody zpracování obraze, které je vhodné využít pro účely projektu. Na základě testů byl vyhotoven vhodný algoritmus na detekování malých částic v obrazu. V jazyce C bylo sepsáno množství funkcí s dílčími algoritmy.
This master thesis deals with a problem of a small moving object detection - one or few pixels. Relevant mathematical aparats which are usualy used for processing of dynamic pictures are included. There was proposed experimental aparat for standalone locator for real-time operation. It is consisted from two devices - CMOS camera module and development board based on ARM processor. System GNU/Linux is used as operation system on this board. There were also tested methods useful for the essence of this project. On behalf of the tests was developed an algorithm to detect small particle in video sequence. C language routines were build including essence algorithms.
Description
Citation
HLADÍK, R. Pasivní optická detekce pohybujících se cílů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zbyněk Raida (předseda) doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Pavel Fiala, Ph.D. (člen) doc. Ing. Miloslav Steinbauer, Ph.D. (člen) prof. Ing. Miloš Drutarovský, CSc. (člen) Ing. Luděk Závodný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO