Měření a diagnostika vibrací a hluku asynchronních strojů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá vznikem hluku a vibrací v asynchronních strojích. Nejprve je zaměřena úvodem do problematiky hluku a vibrací. Další částí je seznámení se s elektrickými stroji a vznikem vibrací a hluku v asynchronních motorech. Seznámení se s metodami měření, přístroji pro měření a laboratořemi. Následuje měření 3 sériově vyráběných motorů. U prvního vzorku dojde ke změření vibrací ve školních laboratořích a k porovnání s měřením ve firmě SIEMENS.
This thesis deals with noise and vibration in induction machines. First is focused introduction to noise and vibration. Another part is the introduction to electrical machines and vibrations and noise in induction motors. Introduction to the methods of measurement, instruments for measuring and laboratory. Followed by measurement of 3 mass-produced motors. The first sample is to measure vibrations in school labs and compared with measurements at Siemens.
Description
Citation
HLAVÁČEK, T. Měření a diagnostika vibrací a hluku asynchronních strojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) prof. Ing. Jaromír Kadlec, CSc. (místopředseda) Ing. Ondřej Hégr, Ph.D. (člen) Ing. Martin Frk, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vítězslav Novák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-17
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením své bakalářské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky u obhajoby: Jaký byl nejnižší kmitočet prvního peaku ve spektru (Obr. č. 17)? Jde z peaků spektra možné zjistit, která součástka rezonuje?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO