LABORARTORY BRNO

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Galerie architektury a moderního umění pojednaná jako zástavba nárožní proluky. Parcela sevřená do ostrého úhlu mezi třídami Koliště a Milady Horákové spolu se stavebním programem vyžaduje atypické urbanistické řešení. Návrh je koncipován jako dva provozně samostatné objekty, galerie a dům umělců, navazující na otevřené uliční řady. Společné prostory, jako jsou kavárna, přednášková místnost nebo výstavní terasa, jsou umístěny ve střední spojující části. Objekty se rozevírají a vytvářejí tak dvoranu – důstojný nástupní prostor. Návrh je řešen bezbariérově a s ohledem na principy trvale udržitelného rozvoje.
Gallery of Architecture and Modern Art is drawn up as a filling of a corner vacant lot. The plat is jammed into into a sharp angle of the Koliště street and the Milady Horákové street. This situation requires atypical urban design. The object is designed as a two self-working buildings, the gallery and the house of artists, connected to the street fronts. Common rooms such as café, lecture hall or exhibition terrase are located in the central connecting section. Objects are splayed, creating small piazzetta – appropriate entrance space. Architecture solution is barrierless with regard to the principles of sustainable development.
Description
Citation
KAMENÁ, M. LABORARTORY BRNO [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Milan Rak, Ph.D. (předseda) Ing. arch. Pavel Bainar (člen) Ing. arch. Pavel Jura (člen) Ing. Stanislav Mikeš (člen) MgA. Ing. arch. Petr Šmídek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-05-21
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO