Implementace Enterprise Resource Planning a její vliv na lidi a procesy v podnikovém prostředí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá vlivem, který má implementace aplikace Enterprise Resource Planning na procesy a lidi v dané společnosti. Soustřeďuje se hlavně na změny v procesech, které tato implementace vyvolává a hodnotí jejich efektivnost pomocí příslušných metod, které jsou čerpány z literárních zdrojů. Dále je také zaměřena na to, jaký vliv měla implementace na zaměstnance společnosti a jak je jimi vnímána. Tento vliv a jeho vnímání jsou vyhodnoceny na základě výsledků výzkumu formou dotazníkového šetření. Návrhová část poté zahrnuje doporučení, jak zavádět do firemního prostředí danou aplikace efektivněji a také jakým způsobem lze tuto aplikace uvést do firmy tak, aby byla zaměstnanci vnímána jako cenný pracovní nástroj, který zajistí pro správný chod společnosti.
The master’s thesis deals with an impact of implementation of Enterprise Resource Planning application on company’s processes and people. Main focus is on changes in the processes caused by the implementation, evaluation of the effectiveness of these processes by appropriate methods sourced from the literature review. The focus is also concentrated on a form of impact on company’s employees, and their perception of the change. The impact and its perception are analysed on the basis of a research using a form of questionnaire. With the regard to research results the company is recommended how to implement the application more efficiently into the firm’s structure, in order to be perceived as valuable tool which enables the correct operations of the company.
Description
Citation
HABÁNOVÁ, V. Implementace Enterprise Resource Planning a její vliv na lidi a procesy v podnikovém prostředí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
European Business and Finance
Comittee
prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (předseda) prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Vít Chlebovský, Ph.D. (člen) doc. Ing. Robert Zich, Ph.D. (člen) Ing. Lenka Smolíková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-09-19
Defence
Ing. Vít Chlebovský: What was the main reason for implementation of the IFS in such medium sized company? Prof. Vojtěch Koráb: Did you use the questionaire before or after the implementation of IFS? Prof. Vojtěch Koráb: What method did you use to evaluate the success of the implementation of IFS?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO