Hodnocení vnitřních účetních směrnic obce Heřmanice a návrhy na jejich zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na problematiku účtování o dlouhodobém majetku obce. Definuje základní pojmy potřebné pro pochopení řešené problematiky. Popisuje metodiku zachycení dlouhodobého majetku v účetnictví a další účetní operace spojené s tímto majetkem. Pozornost je věnována současným způsobům účtování o majetku, které používá daná účetní jednotka. Na základě analýzy současného stavu a platných předpisů o účetnictví některých vybraných jednotek, jsou navrženy úpravy vedoucí ke zkvalitnění a zaktualizovaní některých interních směrnic.
The master‘s thesis is focused on the accounting for fixed assets of municipality. It defines the basic concepts necessary for understanding of this problem. In the first part, the methodology for recording fixed assets accounting and other financial operations associated with this property is presented. Attention is given to current methods of accounting for property that uses the entity. The thesis then identifies current state of accounting. It hopes to improve the quality adjustment and to update some internal guidelines.
Description
Citation
JELÍNKOVÁ, M. Hodnocení vnitřních účetních směrnic obce Heřmanice a návrhy na jejich zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (předseda) doc. Ing. Jitka Kloudová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Ph.D. (člen) Ing. Michaela Beranová, Ph.D. (člen) Ing. Kristína Sághy Estélyi, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-07
Defence
Otázky oponenta diplomové opráce: odpovězeno Otázky vedoucího diplomové práce: odpovězeno Ing. Svirák: Jsou v práci uvedeny navrhované změny, které vedou ke zlepšení? A co to pro obec bude znamenat? Ve kterém okresu se nachází obec Heřmanice? Které z navrhovaných směrnic byly zavedeny? Časový horizont navrhovaných směrnic.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO