Dopady zavedení eura na hospodaření firmy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce analyzuje dopady zavedení eura na hospodaření vybrané firmy. Vstup České republiky do měnové unie se projeví pozitivními a negativními změnami, které budou působit na všechny subjekty v ekonomice. V práci jsou tyto dopady rozebrány a je určen jejich očekávaný výsledný efekt na zvolený podnik. Závěr práce je zaměřen na zhodnocení dopadů jednotné měny na firmu, identifikaci hlavních rizik spojených s nutnou transformací a navržení doporučení, která firmě pomohou k úspěšnému přechodu na euro.
This master's thesis analyzes the impact of euro implementation on corporation finance of a particular company. Czech Republic's accesion to the monetary union will entail positive and negative changes that will affect all entities in the economy. In this thesis, these impacts are analyzed and their expected net effect on the company is determined. The conclusion is focused on the evaluation of the impact of the single currency on the company, identification of the main risks associated with the necessary transformations and suggestion of the recommendations that will help the company to a successful transition to the euro.
Description
Citation
HRABEC, F. Dopady zavedení eura na hospodaření firmy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Beneš, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vít Chlebovský, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Breinek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-02-04
Defence
Otázky oponenta: Odpovězeno. Otázky vedoucího práce: Odpovězeno. Ing. Chlebovský: Připomínka - s ohledem na celkové tržby společnosti jsou uvedené výsledky marginální. Připomínka přijata. doc. Beneš: Účetnictví v EUR a CZK v souvislostí se zákonem o účetnictví. Odpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO