Analýza ekonomických ukazatelů pomocí statistických metod

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato diplomová práce pojednává o zhodnocení ekonomické situace reálného podniku pomocí statistických metod. Práce primárně vychází z finančních výkazů podniku. Ty jsou podrobeny ekonomické analýze, z jejíchž výstupů následně vychází analýza statistická. Ta se snaží pomocí statistických metod analyzovat vývoj jednotlivých ukazatelů a na základě hodnot minulých období predikovat budoucí vývoj. Dále jsou v práci uvedena řešení, jejichž implementací by podnik měl dosáhnout větší finanční stability a dlouhodobě vyrovnaného hospodaření.
The master thesis evaluates economic situation of a company using statistical methods. The paper comes out of the company's financial statement that have been economically analysed and led to statistical analysis. Using statistic methods together with historical data estimates future trends. Consequently, solutions that could lead to the company's financial stability and sustainable management.
Description
Citation
BARVA, D. Analýza ekonomických ukazatelů pomocí statistických metod [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
doc. Ing. et Ing. Renáta Myšková, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vojtěch Bartoš, Ph.D. (místopředseda) PhDr. Emilie Franková, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Veronika Novotná, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vít Chlebovský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Otázky oponenta odpovězeno Doc. Myšková Jaké znáte charakteristiky polohy? Odpovězeno. Ing. Chlebovský Máte návrh, jak se chovat k orgánům státní správy jako k zákazníkovi? A to z pohledu dodržení plateb? Odpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO