Klasifikace srdečních cyklů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá klasifikací srdečních cyklů, která využívá metodu dynamického borcení času a shlukové analýzy. Metoda dynamického borcení času sice patří mezi starší, avšak pro svou jednoduchost oproti ostatním je stále hodně využívána a také dosahuje dobrých výsledků v praxi. Shluková analýza se využívá v mnoha oborech jako například marketingu nebo právě na biologických signálech. Cílem práce je obecné seznámení se signálem EKG a metodou a realizací algoritmu dynamického borcení času. Následně pak shlukovou analýzou a na závěr vytvořením uživatelského prostředí pro algoritmy.
This work deals with the classification of cardiac cycles, which uses a method of dynamic time warping and cluster analysis. Method of dynamic time warping is among the elderly, but for its simplicity compared to others is still very much used, and also achieved good results in practice. Cluster analysis is used in many fields such as marketing or just for biological signals. The aim of this work is a general introduction to the ECG signal and the method and implementation of dynamic time warping algorithm. Subsequently, cluster analysis and finally the creation of the user interface for the algorithms.
Description
Citation
LORENC, P. Klasifikace srdečních cyklů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) doc. Ing. Marie Sedlaříková, CSc. (místopředseda) Ing. Ivana Groligová, CSc. (člen) Ing. Zdenka Rozsívalová (člen) Ing. Miroslav Zatloukal (člen)
Date of acceptance
2013-06-12
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky u obhajoby: Jak bychste charakterizoval přinos vaší práce? System vyhodnocuje rozdíly mezi norálem a měřeným signálem? Jsou některé rozdíli různě kavantifikované? Je schopen program přímo poznat jakým onemocněním člověk trpý? Co znamená rozdíl intenzit v kardiogrami? Jak ovlivní výsledek použití filtru ve vytvořeném programu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO