Realizace hardware laboratorního testovacího přípravku pro aktivní magnetické ložisko

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce se zabývá návrhem a realizací hardware pro aktivního magnetického ložiska a také samotného přípravku pro jeho upevnění. Hardware je navržen tak, aby byl schopen kvalitně řídit aktivní magnetické ložisko, realizuje odečet otáček rotoru a jejich následné zpracování. Výstupem snímačů jsou informace o poloze rotoru aktivního magnetického ložiska. V rešeršní části práce je rozbor co už ve světě existuje a jaké jsou poznatky. Následuje průřez již zakoupenými snímači pro aktivní magnetické ložisko. Další část práce se věnuje výkonovým prvkům. V praktické části je popsáno vlastní realizované ložisko, měření polohy, výkonová části, chovaní hardware v reálném zapojení a také v zapojení přímo na přípravku. V poslední části je uveden rozbor práce.
The work is focused on the designing the active magnetic bearing and the construction of its fixing system. Hardware is designed to control the active magnetic bearing; it measures the rotation speed and does the following processing. The sensors produce the information about the magnetic bearing rotor location. The next part was dedicated to the development, which has been done in this field of interest. The used parts were mentioned with their characteristics and the function of power blocks was discussed. In the practical part, the realization of this magnetic bearing and the measurement of its location, power blocks and hardware behavior in the real design are described. The last part summarize all the work that was done.
Description
Citation
PETRUŠEK, M. Realizace hardware laboratorního testovacího přípravku pro aktivní magnetické ložisko [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Aplikovaná informatika a řízení
Comittee
prof. Ing. Jiří Tůma, CSc. (předseda) prof.Ing.Tomáš Saloky, CSc. (místopředseda) doc.Ing.Eva Kureková, CSc. (člen) doc.Ing. Lenka Landryová, CSc. (člen) doc.Ing. Jaroslav Šeminský, CSc. (člen) Ing. Pavel Houška, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO